The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένας Ηττημένος Νικητής και μια Πρώτη Ανάγνωση. Κύριο

Από την Αγγελική Τρικοίλη
Με μια πρώτη ανάγνωση λοιπόν του εκλογικού αποτελέσματος της Ευρω-κάλπης, θα έλεγα ότι όλοι έχασαν με βάση τους στόχους που είχαν θέσει.
 
Η Κυβέρνηση έχασε ξεκάθαρα καθώς πέρασε κάτω από τον πήχη των δικών της εκτιμήσεων και προσδοκιών σε σχέση με το ποσοστό που θα εξασφάλιζε. Ένα ζωτικής σημασίας 30 + ήταν ο στόχος και έμεινε αρκετά μακριά απ΄ αυτόν, μειώνοντας σημαντικά τα ποσοστά της από όπου κι αν το μετρήσει κανείς.
 
Ο Σύριζα έχασε καθώς κινήθηκε σε ποσοστά χαμηλότερα της δυναμικής που κατέγραφε στις δημοσκοπήσεις και στην επαφή του προέδρου του με την κοινωνία.
Με αποχή στο 60% να καταγράφεται κυρίως στις νεότερες ηλικίες, δεν μπορεί να περιμένεις και πολλά.
Η από άκρη σε άκρη της Χώρας περιοδεία του Προέδρου Στ. Κασσελάκη και η δυναμική του παρουσία έσωσαν -καθώς φαίνεται- την παρτίδα και συγκράτησαν δυνάμεις κάτι που μπορεί να του πιστωθεί ως προσωπικός άθλος.
 
Το Πασοκ έχασε γιατί είχε πιστέψει και το ίδιο, ότι θα εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση και θα το έπαιζε αξιωματική αντιπολίτευση. Το σώζει το γεγονός ότι σε κάποιες περιφέρειες έχει το προβάδισμα. Ίσως αυτό να σώζει προσωρινά και τον αρχηγό του.
 
Η Νέα Αριστερά εξαϋλώθηκε εντελώς καθώς τα ποσοστά της κινούνται σε πολικές τιμές. Πρόβλημα ορατότητας διαπίστωσε ο Ευκ. Τσακαλώτος σε ένα μετεκλογικό πάνελ .
Μόνο που την ορατότητα την είχαν άπλετη από τα συστημικά κανάλια, έως ότου ολοκληρωθεί η αποστολή της πλαγιοκόπησης του Σύριζα. Μετά από αυτό, απλά δεν τους ήταν χρήσιμοι κι έτσι η εικόνα τους θόλωσε..
 
Γενικά αυτό το αποτέλεσμα εμπεριέχει ένα Παρελθόν, ένα Παρόν κι ένα Μέλλον , όσον αφορά τον Σύριζα και τον Πρόεδρό του.
Περιέχει το πρόσφατο Παρελθόν μιας ήττας, των διασπάσεων, της αλλαγής προέδρου, της εσωστρέφειας.
Περιέχει το Παρόν μιας ακριβοπληρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας, που έχει αλώσει όλα τα Μέσα και ελέγχει απόλυτα τη διάχυση της είδησης, και μιας καθημερινής, ανελέητης δολοφονίας χαραχτήρα ενός προσώπου νέου και άφθαρτου, άρα και επικίνδυνου.
Και τέλος περιέχει το Μέλλον της συγκράτησης δυνάμεων και μιας δυναμικής φυγής προς τα εμπρός με έναν πιο σίγουρο πλέον βηματισμό, τώρα που το τοπίο είναι περισσότερο ξεκάθαρο.
 
Όσον αφορά τα καθ΄ ημάς… δεν έχω να πω πολλά για την Κάλυμνο των δημοκρατικών αγώνων, που έχω ακουστά από αφηγήσεις…
Με συμμετοχή 22% και 4.000 περίπου ψηφίσαντες στους 21.600 εγγεγραμμένους, μπορώ απλά να παρηγορούμαι, ότι τουλάχιστον δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό αυτό το αποτέλεσμα και απλά εκφράζει ένα υπαρκτό κομμάτι μιας κοινωνίας.
 
Ένα κομμάτι που εμφορείται από εθνικοπατριωτικές εξάρσεις χωρίς ουσία και περιεχόμενο (πατριώτες υπάρχουν κι αλλού απλά φωνάζουν λιγότερο) και βουλιάζει χωρίς πολλή σκέψη στην φτηνή ομοφοβία και την θρησκοληψία, υπηρετώντας συμφέροντα που ούτε καν υποψιάζεται.
 
Η αποχή, η αδιαφορία ο ωχαδερφισμός, η επέλαση της ακροδεξιάς  και άλλες ανίατες ασθένειες είναι πλέον βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία μας και το πολιτικό σύστημα θα πρέπει αυτό να το λάβει σοβαρά υπ΄όψιν και επίσης σοβαρά να το αντιμετωπίσει.
 
Κάτι μου λέει πάντως ότι το καλό, μόλις τώρα αρχίζει. Σε όλα τα επίπεδα και γενικώς
Τελευταία τροποποίηση στις
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΛΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΙ...ΔΕΞΙΑ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

ΑΝΑΣΑ

Γράφει η Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη Αύγουστος, θεωρητικά το ζενίθ του καλοκαιριού κι όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε...

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ένας Ηττημένος Νικητής και μια Πρώτη Ανάγνωση.

10-06-2024, 19:40 | Κυβέρνηση

Από την Αγγελική Τρικοίλη

Ο Μιθριδάτης ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης

02-06-2024, 15:51 | Τέχνες

Από την Αγγελική Τρικοίλη Όσοι τον γνώριζ&alp...

Αναγγελία Γάμου

31-05-2024, 06:49 | Σπογγαλιεία

Ο Anthony Ferrer του Philippe και της Corinne το γένος Serrano, που γεν&n...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

27-05-2024, 18:39 | Σπογγαλιεία

Από την επιστημονική ομάδα του "Μαζί για τ&omicron...

Νησίδες του Αιγαίου - Απαξιωμένα Πρότυπα Αειφορίας

15-05-2024, 16:57 | Σπογγαλιεία

Διεπιστημονική Έρευνα στις Νησίδες τ&omi...

Argo Kalymnos